Aktiviteter & Nöje
Ljugarns semesterby & camping på Gotland Ljugarns semesterby & camping på Gotland Boka boende

Tack vare sin över 70 mil långa havskust erbjuder Gotland rika tillfällen till ett givande fritidsfiske. Numera är också kustfisket fritt på Gotland. Man får alltså lägga nät eller fiska med handredskap från stranden utan att fråga markägaren om lov. I sjöar och åar gäller dock fortfarande, att man måste ha fiskerättsinnehavarens tillstånd för att få fiska där.

Det gotländska havsöringsfisket har under senare år blivit allt mer känt. Bästa tiden att fiska havsöring är under våren, från februari fram till juni. De bästa öringvattnen finns längs pallkanten på nordvästra Gotland, men öringen fångas även på östra sidan av ön.

Länkar

Spela golf på Gotland i sommar! Vid Ljugarns Golfklubb hittar du en bana med 9 utmanande hål, ritad av välrenommerade banarkitekten Jan Sederholm. Banan började anläggas redan 1989. Klubben har knappt 300 medlemmar.

http://www.ljugarnsgk.se

Var någonstans i Sverige hittar du en utmärkt sandstrand som ligger utmed byns huvudgata (Strandvägen sommartid!) och där du kan gå från ditt hotellrum i badbyxor den korta vägen till stranden och där avståndet från strandkanten till de närmaste restaurangerna och Strandcafet är mindre än en minuts gångväg. Svar: Ljugarn.

Andra sandstränder är den långa Ardre -stranden som ligger strax norrut från Ljugarn. I Sjaustru och Grynge finns fina sandstränder liksom i Sandviken och Katthammarsvik. Dessa stränder ligger alla norr om Ljugarn. Alla inom 10-15 minuters bilresa.

 

Åk på skolresa till Gotland!

På Ljugarns semesterby finns gott om aktiviteter och nöjen för både stora och små!

En skolresa är ett fantastiskt minne för resten av livet. Vi hjälper er att planera en resa för er skolklass, allt från båtresan till utflykter. Vi samarbetar med resebyråer som kan hjälpa till att boka aktiviteter och transporter. Olika upplevelser som ni kan boka är Lummelundagrottan, grillning vid raukfältet i Ljugarn, hyrcyklar, besök vid Kneippbyns vattenland, Gutniska lekar. 

 

 

 

Kom och simträna i vår pool på vår bakom receptionen. Här finns två pooler som båda är uppvärmda. Vi öppnar poolområdet till midsommar och stänger poolen den 23 augusti. Unna dig ett träningspass i poolen som är 12 meter lång. Under högsäsong har vi även vattengympa och simlektioner.

Badband finns att köpa i receptionen och kostar SEK 50:-/person/dag. Boende på anläggningen betalar ingen avgift. 

Vill du delta i YOGA, Dansa Zumba eller Vattengymnastik på stranden i sommar.

 

YOGA, ledare Birgitta Carlsson utbildad Livsyogalärare.
Start den 2 juli Drop-in.
Tisdagar kl 8-9:15 Datum: 2/7, 9/7, 16/7, 23/7, 30/7

En Ebbaroyoga som passar nybörjare som van. Yogaformen har rötter från Livsyoga (kundalini).
Medtag någon form av liggunderlag ex badlakan. OBS: Inställs vid regn eller hård vind.
Pris: 80 kr betalas direkt till instruktör.

 

Vattengympa, ledare Tanja Kozlova, från Sunrise gym från Burgsvik.
Start 4 juli Pass: 45 min.
Torsdagar kl 10.00, Datum: 4/7, 11/7, 18/7, 25/7
Pris: 80 kr betalas i receptionen.

 

ZUMBA Fitness, ledare Eva Lucinderella
Start den 7 juli Drop-in.
Söndagar kl 16.00, Datum: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7
Pris: 50 kr betalas direkt till instruktör.