Aktiviteter & Nöje / Paketresor
Ljugarns semesterby & camping på Gotland Ljugarns semesterby & camping på Gotland Boka boende

Tack alla duktig barn som deltog i simskolan 2017. 

171 barn var med 2017 i SLS sommarsimskola, SLS håller nu på att planera 2018 års sommarsimskola. Deras mål är att 1:e april släppa tider och platser för sommarens sommarsimskola.

 

Mer information hittas på Livräddningssällskapets hemsida. http://www.slsgotland.se/w/sommarsimskola/

Svenska livräddningssällskapet, SLS, arrangerar simskola på flera platser på Gotland i sommar. I sommar skall även simskola anordnas i Ljugarn tillsammans  Ljugarns Semesterby & Camping. 

För barn födda 2011 eller tidigare. Nybörjare om inte annat anges. Simskola kommer att vara i poolen (1,35m djup) mellan kl 9-10.15 varje vardag under vecka 28 och 29. Poolen kommer att vara stängd för annat bad under simskolan.

Kunskap om bad-, båtvett och livräddning ingår. Info finns på slsgotland.se under fliken simskola när det är dags. Anmälan kommer att kunna göras från och med den 1 april på slsgotland.se.

Att kunna simma är det första steget för ökad säkerhet i och vid vatten! Men det handlar om mycket mer än att endast lära dig att simma. Vattenkunskap är ett förhållningssätt till vatten för att du ska kunna känna frihet och glädje i livet.

Varför gå i simskola?

Att kunna simma omfattar mer än bara att kunna simma en viss sträcka. Den omfattar också vattenkunskap om de risker som är förknippade med vistelse vid och i vatten och på isar.

Den första kunskap ditt barn får är vattenvana. Vattenvana är att kunna balansera, orientera sig och flyta i vattnet.  Först därefter startar själva simundervisningen. I SLS simskolan får ditt barn all den kunskap i bröstsim, ryggsim och livräddningsövningar det behöver för att du som förälder ska kunna känna dig helt säker när ditt barn är och badar.

Att kunna hjälpa andra

I simskolan lär barnet sig att veta hur man beter sig när man badar, åker båt och när man är på isen. Vi kallar det bad-, båt- och isvett. Att kunna kasta ut en livboj till en nödställd kamrat och veta att man aldrig får hoppa i själv utan att ha något mellan sig och den nödställde. Detta kallar vi förlängda armen. Barnen får lära sig hur man larmar 112 och att alltid använda räddningsväst när de är på bryggan och fiskar krabbor, åker båt, osv. Att vara solsmart är en viktig kunskap som barnen får i simskolan.