Aktiviteter & Nöje / Paketresor
Ljugarns semesterby & camping på Gotland Ljugarns semesterby & camping på Gotland Boka boende

Vi hyr ut boende till cyklister och medföljare.

Ingår gör sänglinne och handdukar, vi städar rummen.

Vänta inte för länge med att boka ditt boende.

Gör din bokning här nedan, vi hör av oss om vi behöver fråga om något!

 

BOKA HÄR Boende Gotland 360

 

Boka på vår online bokning.

Planera din semester för sommaren 2018 och boka ditt boende i Ljugarn. Vi har nu öppnat bokningen av stugorna för 2018.

Nytt för 2017 var våra Glamping tält. Prova att bo i stilfullt inreda tälten 50 meter från havet.

Välkomna sommaren 2018. 

Att vandra ut efter strandängarna med solen i ryggen, stranden nedanför och havet intill, är som en meditation för själen, likaså att gå ut till raukarna. I Ljugarn ligger Folhammar, Gotlands näst största raukområde. Det sträcker sig mer än en halv mil och är en promenad som gör gott för själen med dess karga råa natur, men samtidigt så inbjudande. Att klättra upp på en rauk och titta ut över havet är som att befinna sig i en saga. Det är oerhört vackert, speciellt om man en kväll beskådar en solnedgång. I och runt omkring Ljugarn finns det vandringsleder. 

På semesterbyn kan ni låna vandringsstavar och även få en karta på de olika vandringslederna eller skriva ut dem direkt här.

För er som praktiserar Geocaching är östkusten fantastisk att besöka och leta efter geocachar. Det finns ett antal geocachar i Ljugarn men givetvis också utanför Ljugarn, tex Sjuastruleden.

Vandringsleder »

Tack alla duktig barn som deltog i simskolan 2017. 

171 barn var med 2017 i SLS sommarsimskola, SLS håller nu på att planera 2018 års sommarsimskola. Deras mål är att 1:e april släppa tider och platser för sommarens sommarsimskola.

 

Mer information hittas på Livräddningssällskapets hemsida. http://www.slsgotland.se/w/sommarsimskola/

Svenska livräddningssällskapet, SLS, arrangerar simskola på flera platser på Gotland i sommar. I sommar skall även simskola anordnas i Ljugarn tillsammans  Ljugarns Semesterby & Camping. 

För barn födda 2011 eller tidigare. Nybörjare om inte annat anges. Simskola kommer att vara i poolen (1,35m djup) mellan kl 9-10.15 varje vardag under vecka 28 och 29. Poolen kommer att vara stängd för annat bad under simskolan.

Kunskap om bad-, båtvett och livräddning ingår. Info finns på slsgotland.se under fliken simskola när det är dags. Anmälan kommer att kunna göras från och med den 1 april på slsgotland.se.

Att kunna simma är det första steget för ökad säkerhet i och vid vatten! Men det handlar om mycket mer än att endast lära dig att simma. Vattenkunskap är ett förhållningssätt till vatten för att du ska kunna känna frihet och glädje i livet.

Varför gå i simskola?

Att kunna simma omfattar mer än bara att kunna simma en viss sträcka. Den omfattar också vattenkunskap om de risker som är förknippade med vistelse vid och i vatten och på isar.

Den första kunskap ditt barn får är vattenvana. Vattenvana är att kunna balansera, orientera sig och flyta i vattnet.  Först därefter startar själva simundervisningen. I SLS simskolan får ditt barn all den kunskap i bröstsim, ryggsim och livräddningsövningar det behöver för att du som förälder ska kunna känna dig helt säker när ditt barn är och badar.

Att kunna hjälpa andra

I simskolan lär barnet sig att veta hur man beter sig när man badar, åker båt och när man är på isen. Vi kallar det bad-, båt- och isvett. Att kunna kasta ut en livboj till en nödställd kamrat och veta att man aldrig får hoppa i själv utan att ha något mellan sig och den nödställde. Detta kallar vi förlängda armen. Barnen får lära sig hur man larmar 112 och att alltid använda räddningsväst när de är på bryggan och fiskar krabbor, åker båt, osv. Att vara solsmart är en viktig kunskap som barnen får i simskolan.

Tennisskola vecka 28 i Ljugarn. Ljugarns IF är en ideell idrottsförening grundad 1926 som sedan dess har varit samlingspunkten för sport och umgänge i Ljugarn. Vid klubbens anläggning, Björkvallen, finns det idag en gräsfotbollsplan, fyra tennisbanor och en klubbstuga.

Som Gotlands äldsta badort är aktiviteten i föreningen störst under sommaren, där kulmen nås i samband med tennisveckan och Ljugarn Open i slutet av juli månad. Under senare år har en upprustning av tennisbanor gjorts och ambitionen är att klubben framöver ska ha 4 fina tennisbanor som skall kunna nyttjas under sommarhalvåret. Online bokning.

Mer information om Ljugarns IF. Skulle ni vilja komma till Ljugarn och ha tennisläger vänligen kontakta oss för vidare diskussion.